Onze wekker staat vroeg om de ferry te halen die ons terug naar Maafushi brengt. Hier maken we de overstap naar Fulidhoo, dat in een zuidelijker atol (eilandengroep) ligt. Om vanuit het Kaafu-atol naar een ander atol te gaan, moet je altijd via Malé of Maafushi. Aangekomen in Maafushi komen we echter snel te weten dat er vandaag geen ferry naar Fulidhoo vaart. Een van de hangjongeren vertelt ons dat deze ferry de ene dag van Malé naar Fulidhoo vaart en de andere dag de omgekeerde richting doet. CRAP! Wij hebben ons van dag vergist. Een andere jongen vertelt ons dat we 2 keuzes hebben: ofwel nemen we de speedboot voor een goede €200, ofwel cancellen we onze eerste nacht op Fulidhoo en boeken we een nacht extra op Maafushi. Hij voegt hier meteen aan toe dat hij wel een goedkope slaapplaats kan regelen. Als snel ploffen we onze zakken neer in een super chique hotel, betalen we minder dan de voorbije nachten en hebben we onze nacht in het guesthouse op Fulidhoo gratis kunnen annuleren. Zit dat toch even mee.

Tip: Je kan de ferry tijden best goed opzoeken, hier kan je ze terugvinden.

Van Tot Vertrek tijd Prijs
Guraidhoo Maafushi 7AM 22 MVR (€1,5)
Maafushi Fulidhoo 11:30AM 53 MVR (€3,5)
Fulidhoo Male 11AM 53 MVR (€3,5)

De volgende ochtend staan we weer aan de haven om ditmaal wel de juiste ferry te nemen. Het weer is zo onvoorspelbaar als de cijfers van Euro Millions. “storm op zee, het wordt een heftige rit” valt af te lezen van de locals hun gezicht.

Tip: De reisziektepil R-calm heeft de rit voor Esther en haar omgeving wat aangenamer gemaakt.

Na een helse ferryrit komen we aan op het kleinste eiland van onze reis door de Malediven, namelijk Fulidhoo. Zoals altijd maken we eerst een verkennende wandeling. Dit keer zijn we rond op minder dan 10 minuten. Op Fulidhoo wonen ongeveer 250 mensen en het eiland is slechts 675m op 200m groot. We verblijven in Kinan Retreat, het mooiste guesthouse dat we hier al gezien hebben. De eigenaars zijn broers en neven van elkaar en stuk voor stuk enorm gastvrij. Wat meteen opvalt is dat een van de broers een truitje van de Rode Duivels draagt! Een van de laatste dingen die je op een mini eiland als dit verwacht. We spreken hem aan en zijn eerste woorden luiden: “Yes, Hazard is my favorite player”. Er volgt een interessant gesprek over voetbal tussen Jakke en onze nieuwe vriend Ramiz. In de Malediven kennen ze niet heel veel van Europa, maar volgen de meeste mannen wel de Engelse voetbalcompetitie, waar onder andere Hazard in speelt.

20161014_170405

We hebben hier al veel mooie plaatsen gezien, maar deze laatste bestemming spreekt wel echt tot de verbeelding. Kan water nog blauwer worden? Blijkbaar wel. Nu echt zoals uit de boekjes, blauwe zee en witte stranden met overhangende palmbomen.

We leren een Duits koppel kennen dat ook in ons guesthouse verblijft. Op vrijdag is het Malediviaanse avond en worden we uitgenodigd op een gratis buffet met een bijhorende traditionele dansvoorstelling. De broers van Kinan Retreat zijn bovendien nationaal kampioen in de traditionele dans! We zijn enkel met ons 4, waardoor het wel een privévoorstelling lijkt.

Een mooie afsluiter van een onvergetelijke trip door deze mooie eilandengroep.

Shukuriyaa Maldives

Bij onze volgende blogpost zitten we in Sri Lanka!