Wij zijn aangekomen op onze eerste bestemming: de Malediven. We landen op het hoofdeiland Malé, de drukke volgebouwde hoofdstad van de republiek der Malediven. Op Malé zelf is er niet veel te zien, dus vertrekken we diezelfde dag nog naar een ander eiland nl. Maafushi. Door gebruik te maken van watervliegtuigen, speed boten of publieke ferry’s geraak je van het ene eiland naar het andere. De goedkoopste manier is natuurlijk de publieke ferry. Deze boottocht duurt ongeveer 2 uur en brengt je, samen met al de geïmporteerde spullen zoals groenten, fruit, bedden en zelfs koelkasten, naar het lokale eiland voor slechts €2.

Tip: De ferry vaart elke dag één keer vanuit Malé naar Maafushi, behalve vrijdag. Hij vertrekt om 15u, maar wees op tijd want de ferry wacht niet.

ferry

img_7031Maafushi is een van de 200 bewoonde eilanden van de Malediven gelegen in het Kaafu-atol. Er wonen slechts een 3000 tal locals. Het eiland is extreem rustig en toeristen zie je er weinig waardoor je goedkoop in het paradijs kan verblijven. Dit past dus perfect in ons plaatje “Malediven on a budget”. We slapen in het guesthouse Holiday Lodge, de vriendelijke uitbater stond ons al met een stootkar op te wachten aan de haven. We leggen onze backpack weg en trekken op verkenningstocht. Op een goed half uurtje ben je het hele eiland rond (lacht). Niet onbegrijpelijk aangezien het eiland maar 1275m op 260m is. Het is nu al ongelofelijk hoe zoveel mensen op zo een klein stukje land kunnen leven. Sommige van hen hebben het eiland zelfs nog nooit verlaten.

 

De lokale bevolking is streng islamitisch, waardoor het afgeraden is om in bikini of bloot bovenlijf rond te lopen. Maafushi heeft, speciaal voor de weinige toeristen die er komen, een klein deel van het strand voor hen toegankelijk gemaakt met het bikini beach. We merken al snel dat dit een zeer rustig strand is dat we enkel moeten delen met een handvol toeristen en sommige locals.

 

Op verschillende plaatsen op Maafushi kan je voor €9 een uitgebreid buffet eten met vers gevangen vis en genieten van zonsondergang. Het lokale bandje van ons guesthouse speelde ondertussen een paar covers en we kregen al een beetje heimwee naar Three Men Special. Later op de avond konden we meedoen aan de Crab-Race. Onze krab nummer 4 haalde de 2de ronde.

img_7036

 

Vandaag hebben we onze eerste uitstap geboekt! SNORKELING! Een halve dag snorkelen op de turtle reef, shark point en banana reef en lunchen op de zandbank. Klikt leuk toch? Voor €30 zwemmen we tussen de schildpadden, vele scholen van prachtige vissen en eten we onze boterhammen op het meest parelwitte strand ooit in het midden van de oceaan. Deze koraaleilanden hebben een van de rijkste onderwaterwereld omdat ze in hun natuurlijk staat zijn bewaard gebleven. Elke cent waard dus!

 

Hieronder tonen onze foto’s een samenvatting van onze hoogtepunten. Een beeld zegt meer dan duizend woorden…

Hier enkele leuke video’s:

 

Na 3 dagen is onze tijd op Maafushi gekomen en trekken we verder naar het volgende paradijselijke eiland Guraidhoo. Wederom nemen we de publieke ferry. Een half uurtje varen voor slechts €1. Het is ons al meteen duidelijk, Malediven on a budget is mogelijk.

Tip: De ferry vaart elke dag één keer vanuit Maafushi naar Guraidhoo, behalve vrijdag. Deze vertrekt om 16u45.