Singapore , officieel het kleinste, maar toch rijkste land van Zuid-oost Azië. Het is zelfs het 3de rijkste land van de wereld en dat zie je meteen! De skyscrapers, de straten, de metro’s en alle andere gebouwen zijn extreem proper en modern! Er gelden hoge boetes op eten en drinken in de metro en roken is al helemaal niet toegestaan op openbare plaatsen. Singapore is zonder twijfel het meest geëvolueerde land dat wij al bezocht hebben. De downtown core van Singapore heeft alles wat een grootstad moet hebben: cultuur, hoge prijzen, shoppingcentra, natuur, veel eetmogelijkheden en een goed metrosysteem. Elke grote stad heeft zijn Chinatown, maar Singapore biedt ook een ‘Little India’. Volgens vele backpackers en reisgidsen zou dit de leukste buurt zijn om te verblijven! We boeken al onze nachten in The Incrowd backpackers hostel, dat een absolute aanrader is. Van Little India pakken we op onze eerste dag de metro naar Chinatown. Op zich is dit geen ramp als je het mist, het ziet er namelijk overal ongeveer hetzelfde uit.

Tip: Om de hoge eetprijzen wat te drukken ga je best op zoek naar een van de vele ‘hawkers centers’ in de stad. Dit zijn overdekte eetmarkten waar je heel goedkoop kan lunchen. Ook in Chinatown vind je er een.

De goedkoopste sushibar hadden we op voorhand al opgezocht en daar gaan we nu naar op zoek! Genki Sushi is dé plaats voor sushilovers! De sashimi, maki en nigiri zijn goedkoper dan in België en vooral het spektakel van hoe je wordt bediend, is echt gewoon leuk. Je bestelt via een iPad en je bestelling komt toe op een klein treintje.

Woensdag is het Ladies night. De dames mogen gratis binnen in de clubs en krijgen er zelfs nog tal van gratis drankjes bovenop! Het centrum van de uitgaansbuurt is Clarke Quay. Je kan het vergelijken met de oude markt van Leuven, maar dan in celebrity style. In bijna elke bar staat een live band op te treden. Er is dus nog toekomst voor Three Men Special in het buitenland. In de Highlander, onze favoriete keet tot nu toe, blijven we even hangen voor de live populaire feestschijven.

s11

Er zijn wereldbekende shoppingcentra in Singapore die winkels aanbieden van de lokale naaister tot de grote modeketens als Louis Vuitton. Je vindt er zelfs een winkelstraat van 2,2 kilometer lang, die eindigt in een super deluxe shoppingmall, Ion. Hier moeten we natuurljk naartoe….. Een dagje shoppen! Esther is alvast in de wolken, onze voeten wat minder.

Ons hostel staat bekend voor zijn gratis step-tours. We zeggen het er alvast bij, echt een aanrader! Met een hele bende van 15 backpackers, steppen we door heel de stad. We komen op plaatsen waar je anders nooit zou komen en zien het beste van Singapore by night. Ook niet onbelangrijk, het is de ideale manier om mensen van over heel de wereld te leren kennen. Hier ontmoeten we leuk gezelschap voor de volgende dagen. Door deel te nemen aan deze step-tour, die ongeveer 5 uur duurt, hebben we bijna heel Singapore gezien. We komen in de Gardens by the Bay, een groot park dat bestaat uit een futuristisch bos van immens grote metalen bomen. Dagelijks is er, na zonsondergang, een licht -en muziek show. Dit was zeker al prachtig, maar nadien zien we iets super innovatief bij de Marina Bay. Bewegende beelden worden geprojecteerd op een gordijn van waterfonteinen. De achtergrond bestaat uit een panorama van prachtige skyscrapers. On-ge-lo-fe-lijk.

Na de tour kopen we wat sixpacks in de supermarkt en zetten de drankspelletjes in. Mister Chow, een zotte 52-jarige chinees die lijkt op die van ’the Hangover’, neemt ons mee naar clubs waar de vrouwen ook op donderdag gratis binnen mogen. Een avond om niet snel te vergeten.

Tip: de supermarkten zijn vrij goedkoop, vergelijkbaar met België. De sushi uit de supermarkt is zelfs spotgoedkoop en nog redelijk degelijk! Ja inderdaad, onze 2 de keer sushi…

Singapore, voor zij die het nog niet wisten de hoofdstad van Singapore, is echt een mooie stad. Er zijn enkele rooftop bars, waar je een adembenemend uitzicht hebt. Ion shopping center en The Lantern aan the Bay hebben er die gratis toegankelijk zijn. NATUURLIJK is er op beide een privé event aan de gang en mogen we niet naar boven. Een andere aanrader is de rooftop van Marina Bay Sands. Een prachtig hotel, waar je al een kamertje kan boeken voor een luttele 300 euro per nacht. Voor de toeristen hebben ze op de top een klein stukje bar afgesloten, waar je met een lift met maar 2 knoppen naartoe kan: gelijkvloers en verdieping 57. Dit kost ons wel 20 dollar, maar het is meer dan de moeite waard.

Tip: Als entreeticket krijg je een voucher ter waarde van 20 dollar, deze kan je inwisselen tegen eten en drinken. Dit is dus zeker een goede deal.

We blijven er tot na zonsondergang en het was prachtig. Singapore by night from the sky, wauw! Ons gevoel op dit moment is onbeschrijfelijk. Dit moeten we vieren met… SUSHI. Ja het was goed en het was goedkoop, dus waarom ook niet, #nohaters.

Tip: Genki sushi, Genki sushi, Genki sushi. http://www.genkisushi.com.sg/

Ook deze avond zetten we een stapje in de wereld met de hele bende o.l.v. Mister Chow. Na 3 uur slaap, moeten we de vlieger op richting Fiji. 

Singapore was oprecht fantastisch. Hier hadden we gerust nog een dagje of 2 extra kunnen blijven, al hebben we in sneltempo en met weinig slaap wel veel kunnen zien.

Hier nog wat sfeerfoto’s van overdag.