Vandaag is het zover, we nemen een van de mooiste treinritten van de wereld: van Kandy naar Ella! Deze trip duurt maar liefst 7 uur. De eigenaar van ons guesthouse, Amrita, raadt ons echter aan om het eerste deel met een TukTuk te doen. Hij legt uit dat we anders prachtige watervallen en de bekendste thee fabriek zullen missen. Bovendien is het tweede deel, van Nuwara Eliya naar Ella, het mooiste zicht om te zien vanuit de trein. We vertrouwen hem blindelings en gaan in op zijn voorstel. Hij regelt een TukTuk chauffeur die ons een halve dag meeneemt naar Nuwara Eliya. Op de weg worden we verrast door afgelegen straatjes, de grootste boom in Sri Lanka, schitterende viewpoints en de bekendste thee fabriek. We stoppen ook nog even in een houtfabriek waar onze toekomstige salontafel al staat te blinken 😉 Wat ons het meeste bij blijft zijn de kleine en grote watervallen omringd door groen!

Al is het moeilijk om al de prachtige panorama’s vast te leggen, is hier toch een kleine selectie. Een beetje muziek in de oren en je verdwaalt mee in dit landschap!

Tip: koop je treinticket op tijd! Er bestaan drie klassen voor een treinkaartje. Derde klas is zonder stoelnummer, tweede klas kan je kiezen met of zonder stoelnummer en eerste klas is sowieso met plaats. Eerste klas is absoluut niet aan te raden, want je kan je vuile raampje niet omhoog doen dus wat heb je dan aan het uitzicht ? Veel backpackers kopen een kaartje zonder stoelnummer omdat dat het goedkoopste is maar uit ervaring (Jakke heeft in een vorige treinrit bijna 4uur recht gestaan) is dat niet prettig. En nee hij wou niet wisselen, koppigaard. We kiezen dus voor tweede klas MET stoelnummer. We kochten het een dag op voorhand en waren net bij de laatste plaatsen.

Ella, Ella, Ella!! Topbestemming in Sri Lanka. Met haar rotsen en eeuwenoude brug behoort ze tot onze top 3 in Sri Lanka. We trekken eindelijk eens onze wandelschoenen aan en klimmen op Little Adam’s Peak. Wanneer we net de top bereiken, betrekt de hemel en zijn we omringd door witte wolken. We zien letterlijk niets en moeten met onze Hollandse vrienden schuilen onder de enige overhangende rots. 2200 treden voor niets gedaan. Ferm balen was dat.
We gaan door de regen naar beneden en schuilen in een klein restaurantje waar we de beste kottu eten van heel de reis. Toch een meevaller dus.

Little Adam's Peak - Our Travel Experience
Tip: Kies voor Kottu chicken cheese! Het is een typisch gerecht, goedkoop, maar heel lekker!

De hemel trekt weer helemaal open, hoe kan het ook anders. We zetten koers naar de Nine Arch Bridge, de treinbrug over de Badulu Oya. Via de sporen stappen we terug naar Ella station. In België is dit verboden, in Sri Lanka is het de beste manier om terug in het centrum te geraken. We zijn ook veruit niet de enige: toeristen, locals, schoolkinderen, onderzoekers en een paar koeien kruisen ons pad.

Ochtendstond heeft goud in de mond. We worden wakker met de stralende zon in ons gezicht. Deze kans kunnen we niet laten liggen, geen rustige voormiddag dan maar. We reppen ons terug naar de top van Little Adam’s Peak om van het ongelofelijke uitzicht te genieten. Voor de tweede maal deze toch niet lichte beklimming, is het nu meer dan waard!

Little Adam's Peak View - Our Travel Experience

 

De volgende dag willen we naar Yala national park. Om luipaarden en krokodillen te spotten, is dit de meest aangeraden plaats. Maar dan nog heb je geen garantie om deze dieren met zekerheid te zien aangezien ze in het wild leven en niemand kan voorspellen waar ze zich zullen bevinden. We boeken een Jeep Safari met Janaka. De man heeft oog voor detail en vindt voor ons twee luipaarden, meerdere krokodillen, buffalo’s, slangen, leguanen, arenden en een kameleon. De foto’s zijn niet van super kwaliteit aangezien de meeste dieren ook heel snel weg zijn!

 

Jeep Safari Yala National Park Sri Lanka Leopard

Zoek het luipaard…

Na de safari, hebben we genoeg gezien van het binnenland en nemen we een bus naar onze eerste zuidelijke stop: Tangalle.

Tip: De bussen zijn enorm praktisch. We reizen bijna door heel het land rond per bus tegen een spotprijs! Je moet wel tegen heftige ritten kunnen. De chauffeurs rijden hier precies met hun ogen dicht en de toeter wordt meer gebruikt dan de pinker…

Bus Our Travel Experience Sri Lanka